Tjugofem år på möbelmässan

Vi avverkade förra året vår 25:e mässa på raken på Stockholmsmässan. Det var samma höjdpunkt på året som det brukar vara. Ett tillfälle att träffa kunder och kollegor och visa vad vi hittat på för nytt. Mycket har hänt under åren. Sedan början har vi haft hjälp med utformningen av montern. I början byggde vi montern själva och insåg flera år att det tar tid för spackel att stelna och färg att torka när det nästan är minusgrader i mässhallarna under inflyttningen.

Under årens lopp har vi ställt ut i både A och C hallen och vi har sett hur den offentliga sidan mer och mer har tagit över i betydelse. Vi har haft monter öppen mot kollegor, vi har haft en monter med gardiner för så man skulle bli nyfiken och kika in, de åkte ner efter ett par timmar utan besökare i montern. Vi har haft olika placeringar under årens lopp, men nu har vi en mer eller mindre fast plats. Idag har vi ett eget montergolv som återanvänds varje år på mässorna vi är med på. Mässväggarna de senaste åren har bestått av vår akustiska vägg Scale, som vi har plockat ned efter mässan och återanvänt.

Det började 1995, vi höll på att leverera hörsalsstolarna till Victoriahallen på Stockholmsmässan och vi fick frågan om vi ville ställa ut på möbelmässan. Vid den här tiden var möbelmässan mer inriktad på hemmöbler och offentlig miljö hade sina showroom inne i stan öppna under mässan. Vi tog erbjudandet. Som den senast anställde fick Roger stå i montern mesta delen av tiden medan vi inne på S:t Göransgatan hade dukat upp med traditionellt smörgåsbord. Första året var offentlig miljö ett litet område i A-hallen under namnet ”Company C”. Vi fortsatte att ställa ut på mässan och sedan 2003 har vi fokuserat på mässan enbart dessa dagar.