Andreas Engberg

Andreas Engberg är arkitekt SAR/MSA med egen verksamhet i Gustavsberg. Det egna kontoret ger honom möjlighet att arbeta som generalist – med den klassiska arkitektrollens hela register. Uppdragen spänner här från möbelformgivning och inredningar över till mer klassiska arkitektuppdrag. Enfamiljshus och fritidshus; ny-, om- och tillbyggnader men också större ROT-projekt; stambyte och renovering av flerfamiljshus. Fokus ligger på den äldre bebyggelsen med ett särskilt intresse för byggnadsvården.

Formspråket ska vara enkelt och anspråkslöst – men med skarpskurna detaljer. Bänken Circuit föddes ur ett behov av en enkel men tålig vägghängd bänk. Sitsen är perforerad för att även kunna placeras över en mindre radiator eller konvektor.

Andreas är utbildad byggnadsarkitekt vid Lunds Tekniska Högskola och TU Berlin samt vidareutbildad inom restaureringskonst vid Kungliga Konsthögskolan, KKH. Andreas är också verksam som författare och skribent och guidar gärna besökare i sina hemtrakter i Gustavsberg.

www.andreasengberg.se

 


Möbler av Andreas Engberg