Om oss


Historia

Balzar Beskow har tillverkat och levererat möbler till offentlig miljö sedan starten 1957. Produktionen sker alltjämt i vår egen fabrik i Mönsterås. Vi har genom åren byggt upp ett stort kunnande som vi gärna delar med oss av för att hjälpa våra kunder att få ut det mesta möjliga när de möblerar sina lokaler.
Vi är ett familjeföretag som sätter kunden främst och inte tummar på kvaliteten. I de fall där inte våra standardmått och utföranden passar försöker vi att anpassa dem för att tillgodose kundens önskemål om det är tekniskt möjligt och kan göras till en rimlig kostnad.
Svenskt hantverk, kvalitet och materialval är viktiga grunder för oss. Därför arbetar vi nära med fristående designers som har sina rötter i hantverk, tradition och kvalitetstänkande. Vi strävar alltid efter att möta kundernas krav och konstruera möblerna så att de klarar krävande användning i offentliga miljöer.

Vision

Balzar Beskow är och vill fortsätta vara en del av spridningen av svensk design. Vi kommer att fortsätta verka för hållbarhet både i produkten och i miljöpåverkan. Vi kommer som förr, nu och framåt söka arbeta med duktiga fristående formgivare. Väl designade, hållbara trämöbler ska vara liktydigt med Balzar Beskow.

Miljö

Hållbarhet har alltid varit ett ledord för oss när vi tar fram möbler. Kan vi få möbeln att leva i många år ute hos våra kunder så har vi använt resurserna bra. Här ställer det stora krav på design, dels för att man ska klara ögats slitage och formen skall leva ett långt liv, dels för att den påverkar de material och tekniker vi använder, samt även för att möbeln ska kunna återvända i kretsloppet på ett bra sätt.
Kunnande och nyfikenhet krävs i tillverkningen för att förbättra och minska förbrukningen av resurser. Vi är certifierade enligt ISO 14001 sedan hösten 2011. Vi har även påbörjat processen med att miljömärka delar av sortimentet till att börja med. Dessa åtgärder är ett led i att formalisera det arbete som vi sedan länge gjort för att ständigt förbättra vår miljöpåverkan.