Nya Ångströmlaboratoriet

Nya Ångströmlaboratoriet samlar universitetets tekniska och naturvetenskapliga institutioner.

Den 13 maj i år invigdes ny stor tillbyggnad på Nya Ångströmlaboratoriet på Uppsala universitet. Hus 10 inrymmer bland annat hörsalar så som Eva von Bahr-salen med 320 platser samt, Sonja Lyttkens och Heinz-Otto Kreiss sal på 180 platser vardera. Alla salar är döpta efter framstående naturvetenskapliga forskare, många av dom kvinnor vars forskning betytt mycket för samtiden.

Salarna levererades och monterades av oss under sommaren 2020. Platserna har överliggare i bambu och skrivskivor med mattsvart laminat som är tålig mot fingeravtryck, övriga delar är lackade i en dov grå nyans vilket ger ett sobert intryck. Samtliga platser har eluttag under skrivskivan i en uttagslist på framförvarande stol, i samma grå nyans som resten.

Utbyggnaden av Nya Ångströmlaboratoriet är den största lokalsatsningen i Uppsala universitets historia ochutökade lokalytan med 30 000 kvadratmeter. Man samlar med detta alla tekniska och naturvetenskapliga institutioner på Universitetet. Arkitekt bakom byggnad 10 är PE arkitekter som vann arkitekttävlingen om utformningen 1992.


Möbler som användes där